De 5 van 1B uitblinkers van de Challenger Pro League

De 5 van 1B: Angulo dartelt op de Freethiel, brace voor van Duiven

Vandaag om 17:02
Laatste update: om 17:04

Ook de Challenger Pro League is alweer tien speeldagen ver. SK Beveren blijft op de sukkel en verslikt zich nu ook in hekkensluiter RSCA Futures. Lommel SK kon dan weer overtuigend winnen bij Jong Genk. RWDM springt terug over SV Zulte Waregem en is opnieuw de fiere leider. Dit waren de vijf uitblinkers van de Challenger Pro League

Erdon Daci - KMSK Deinze
Bij zijn vierde basisplek was het dan eindelijk raak voor de 26-jarige Erdon Daci. De spits van KMSK Deinze liet eerder dit seizoen al flitsen van zijn kwaliteiten zien, maar was tegen RWDM de beste man op het veld. Ondanks z'n doelpunt én assist voor de bezoekers, wist leider RWDM toch nog de volle buit te pakken.

Nilson Angulo - RSCA Futures
Angulo moest voor de tweede week op rij opdraven bij de RSCA Futures. Ondanks hij niet tot scoren kwam, was de dribbelaar de beste man op de Freethiel. Een onmondig SK Beveren kon geen vuist maken tegen de Futures en moest zo eigenlijk tevreden zijn met een punt. Angulo pakte daarbij regelmatig uit met een fraaie actie en dartelde als het ware over het veld alsof hij zich in z'n achtertuin aan het amuseren was. We mogen de 21-jarige winger zonder twijfel nog terug in de A-kern verwachten binnenkort. 

Jason van Duiven - Lommel SK
Het heeft even geduurd voor de 19-jarige Jason van Duiven, maar tegen Jong Genk slaagde de Nederlander er tot tweemaal toe in de netten te doen trillen. Nog voor rust kon hij op aangeven van Mohamed Salah (ex-Club NXT) de 1-0 op het bord zetten. In de tweede helft zette hij vervolgens z'n naam nogmaals op het scorebord, zijnde vanop de stip. Z'n brace zal ongetwijfeld deugd gedaan hebben. 

Corenthyn Lavie - Francs Borains
Ondanks hij vorig seizoen ook regelmatig kon uitblinken, moest de 27-jarige Corenthyn Lavie dit seizoen z'n beste vorm nog vinden. Daar groeide hij alvast sterk naartoe tijdens z'n invalbeurt voor Francs Borains op bezoek bij Zulte Waregem. Lavie mocht een klein half uur opdraven en had een kwartiertje nodig om de 2-2 in doel te werken. Daarnaast toonde hij zich erg gretig en solliciteerde zo naar een nieuwe basisplek met het oog op volgende week. 

Mouhamed Belkheir - La Louvière
Promovendus La Louvière blijft vriend en vijand verrassen dit seizoen in de Challenger Pro League. Dit keer was Lierse SK eraan voor de moeite. Niet in het minst dankzij uitblinker Mouhamed Belkheir. De 25-jarige spits wordt dit seizoen gehuurd van Fortuna Sittard en heeft zijn start bij z'n nieuwe club allesbehalve gemist. Met opnieuw een treffer tegen geel-zwart - goed voor z'n vierde van het seizoen - was hij van goudwaarde in de 1-2 overwinning van z'n team. 

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met onder meer de overwinning van Club Brugge tegen RSC Anderlecht, de sterke prestaties van Chery bij Royal Antwerp FC en de (potentiële) winnaar van de Gouden Bal. Dat en nog veel meer!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.