Peter Vandenbempt heeft zich kritisch geuit over Anderlecht na Club Brugge

Vandenbempt: “Anderlecht als lichtgewicht met vol besef over pak rammel”

Vandaag om 12:02

Peter Vandenbempt heeft zich zeer kritisch geuit over RSC Anderlecht na de 2-1 nederlaag bij Club Brugge. Volgens de analist was het verschil tussen de beide ploegen veel groter dan de 2-1 doet vermoeden.

Vandenbempt heeft het gevoel dat Anderlecht schrok van zichzelf. “Ik had ook de indruk dat de spelers en de trainer van Anderlecht er zelf van geschrokken waren hoe onvoorstelbaar zwak ze waren geweest, hoe hopeloos machteloos ze waren”, deelt Vandenbempt via Sporza.

Vandenbempt noemt het typerend dat de onverwachte mogelijkheid van Anderlecht in het slot toch niet binnenging. “En als dit dan een referentiematch moest zijn voor het Anderlecht onder Hubert, dan is het vanmorgen pijnlijk ontwaken, voor iedereen op doelman Coosemans na”, aldus Vandenbempt.

Vandenbempt vindt dat Anderlecht collectief door het ijs is gezakt. “. Ik had de indruk dat Anderlecht zich aandiende als lichtgewichtbokser die per ongeluk en tot zijn afgrijzen in de ring tegenover een zwaargewicht was komen te staan in het volle besef dat er een pak rammel zou komen en het toch niet de moeite was om zelf een stoot uit te delen, al was het maar een trap op doel”, besluit Vandenbempt.