Zelfde liedje blijft bij Union:

Scoren lukte nu wel, maar zelfde liedje blijft: "Geluk lachte ons niet toe"

27 oktober om 22:52
Laatste update: 27 oktober om 22:53

Met slechts één overwinning in haar laatste elf wedstrijden kleurt het rapport van Union Saint-Gilloise stilaan donkerrood. Ook tegen Cercle Brugge wilde het niet lukken: 1-3. Nochtans konden de Brusselaars al vroeg hun doelpuntenban breken. Het mocht niet baten, zag ook Anthony Moris.

De doelman kreeg in de tweede helft drie treffers om de oren en daardoor ging Union voor de derde keer dit seizoen in de Jupiler Pro League de boot in. Vanzelfsprekend blijft Moris ontgoocheld achter. "We hadden de wedstrijd in handen", moest hij (nog maar eens) vaststellen bij Sporza. Ondanks de vele clean sheets loopt ook achterin niet alles op wieltjes. "We wisten dat het begin van de tweede helft cruciaal zou zijn, maar schoten onszelf in de voet."

Aan inzet was er nochtans geen gebrek. Na de 1-2 ging Union nog zeker een half uur lang op zoek naar de gelijkmaker. Het deed dat met veel overgave en drang naar voren, met daar ook enkele kansen aan gekoppeld. De bal viel echter nooit goed en ook de lat bleek spelbreker. "Het geluk lachte ons niet toe", luidt de conclusie van Moris.

Dat was ook de voorbije weken al te vaak de teneur. "Op dit moment zijn we een beetje fragiel", moet Moris hoofdschuddend toegeven. De doelman dringt erop aan dat de spelersgroep veerkracht moet tonen en bedankt ook de supporters. "De fans zijn positief en blijven achter ons staan. We hadden hen graag iets teruggegeven."