Cercle spreekt met de voeten na heisa: "Hart en ziel"

Cercle haalt gram na Europees debacle: "Iedereen in Cercle-familie achter coach"

27 oktober om 22:26

Cercle Brugge heeft een bewogen week met een uitroepteken afgesloten. Na de heisa rond de Europese verplaatsing in IJsland pakten de Bruggelingen drie bijzonder deugddoende punten bij Union Saint-Gilloise, nota bene door een 1-0-achterstand helemaal om te buigen naar 1-3. Als boegbeeld mocht Thibo Somers de emoties proberen samenvatten.

De voorbije dagen was Cercle in zwaar weer terechtgekomen na de 3-1-nederlaag tegen Vikingur in de Conference League. Iedereen kan eens een off-day hebben, maar vooral de keuze om enkele (twijfelachtige) sterkhouders thuis te laten, deed stof opwaaien. De Vereniging heeft nu geantwoord met de voeten. Somers bevestigt dat er veel druk op dit duel lag. "Dat hebben we nu gedaan, maar we moeten niet te euforisch zijn. Er is nog veel werk voor de boeg", houdt hij de voeten op de grond bij Sporza.

Voor de pauze zag het er nochtans niet naar uit dat Cercle de rug zou rechten. Volgens Somers stond de ploeg toen wat te laag op het veld. "Tijdens de rust is gezegd dat we een stap naar voren moesten zetten, en ons hart en onze ziel op het veld moesten leggen", deelt de aanvoerder de woorden van Miron Muslic.

Ook voor de Bosnische trainer waren het ongetwijfeld bewogen dagen. Somers maakt van de gelegenheid gebruik om hem een hart onder de riem te steken. "Iedereen in de Cercle-familie staat nog volop achter de coach. We willen graag een vervolg breien aan twee mooie seizoenen. Dit is de eerste stap", besluit het jeugdproduct overtuigend. Door de overwinning staat Cercle opnieuw tussen de mensen, al blijft het voorlaatste in de stand. Met drie punten erbij zou het echter op een gedeelde achtste plaats staan.