Real Madrid reageert op racisme tegen Lamine Yamal

Real Madrid doet afstand van racisme tijdens El Clásico en neemt maatregelen

Vandaag om 11:04

Real Madrid heeft middels een statement gereageerd op racistische uitlatingen van enkele 'fans' tijdens de El Clásico tegen FC Barcelona (0-4). Er gaan beelden rond waarop de uitlatingen duidelijk te horen zijn.

De Spaanse media, waaronder Mundo Deportivo, brengen zondagochtend naar buiten dat Barça-speler Lamine Yamal racistisch bejegend zou zijn. Op sociale media circuleren beelden waarop te zien is dat Yamal juicht in de hoek van het veld na zijn doelpunt, waarbij racistische opmerkingen te horen zijn vanuit een Real Madrid-vak. 

In een statement heeft Real Madrid inmiddels gereageerd op dit incident. 'Real Madrid veroordeelt met klem elke vorm van racisme, vreemdelingenhaat of geweld in het voetbal en de sport, en betreurt ten zeerste de beledigingen die een paar fans gisterenavond in een van de hoeken van het stadion hebben geuit', aldus de club in een officieel statement.

Ook kondigt Real Madrid vervolgstappen aan om de daders te straffen. 'Real Madrid heeft een onderzoek geopend om de personen achter deze betreurenswaardige en verachtelijke beledigingen op te sporen en te identificeren, zodat de relevante disciplinaire en gerechtelijke maatregelen kunnen worden genomen.'

De wedstrijd tussen Real Madrid en FC Barcelona eindigde in een 0-4 overwinning voor de bezoekers. Yamal was goed voor de derde treffer van de Catalanen.