Rits speelt tegen 'vrienden' van Club Brugge: "Indien het collegiaal was, zou ik stoppen"

Vandaag om 10:16

De JPL-zondag begin meteen met een heuse topper, waarin Club Brugge de aartsrivalen uit Anderlecht mag ontvangen. Ook een speciale partij voor RSC Anderlecht-middenvelder Mats Rits. Al hecht hij er zelf maar weinig aan.

"Mij gaat het alleen om de drie punten. Ik ben daar niet zo emotioneel in", lacht Rits bij De Zondag. De middenvelder beleefde mooie jaren bij Club Brugge en besloot twee zomers geleden om de overstap naar de aartsrivaal te zetten. "Ach, ik heb er fijne jaren gehad, maar het was tijd voor iets anders, zo simpel is het", geeft hij aan.

Ondanks zijn overstap heeft hij wel nog steeds contact met ex-ploegmaats van Club Brugge "Maar ik noem hen dan ‘vrienden’, niet ‘collega’s’. Indien het collegiaal was, zou ik stoppen. We hebben het ook niet per se over voetbal, maar ook over andere dingen in het leven. Maar tien vrienden hou je toch niet over aan het voetbal", aldus de middenvelder.

De titel of niet?
Voor Anderlecht kan de partij alvast een belangrijke rol gaan spelen in het titeldebat. Als het tegen Club Brugge verliest, wordt het al een pak moeilijker. Maar Rits wil zelfs bij verlies een titel zeker niet uitsluiten. "Alles kan toch nog? Eerst bij de eerste zes geraken en dan begint er een nieuwe competitie. Na elf speeldagen kan ik alleen maar vaststellen dat iedereen van iedereen kan winnen", besluit hij.