STVV verslaat Westerlo op Stayen

STVV en topschutter Bertaccini verslaan KVC Westerlo, pakken driepunter in JPL

26 oktober om 22:41

STVV heeft op Stayen met 2-0 gewonnen van KVC Westerlo. De Kanaries wisten te winnen van de Kemphanen via twee doelpunten van Adriano Bertaccini. Door de zege houdt STVV de drie punten in Sint-Truiden. Door zijn doelpuntne gaat Bertaccini nu met acht goals alleen aan de leiding in het topschuttersklassement.

STVV nam het in eigen huis op tegen KVC Westerlo in de Jupiler Pro League. De Kanaries op Stayen tegenover de Kemphanen. In de beginfase waren er niet al te veel kansen tussen STVV en Westerlo.

Na een kwartier spelen gingen de kansen over en weer, totdat STVV in de 21e minuut wist toe te slaan via Bertaccini. De spits wist doelman Van Langendonck te verschalken en maakte zijn zevende treffer van het seizoen, daarmee staat hij samen met Tolu Arokodare aan de top van het klassement.

Westerlo was niet van plan het hierbij te laten zitten. De Kemphanen toonden zich bedrijvig, maar de grootste kansen voor de rust waren voor de thuisploeg. STVV vergat de voorsprong uit te bouwen vlak voor het rustsignaal.

Ook in de tweede helft bleef STVV er gevaarlijk uitkomen op de counter. Met nog een half uur op de klok begon Westerlo verder op te rukken richting het doel van STVV. De thuisploeg werd flink naar achter geduwd, maar het leverde Westerlo niet de aansluitingstreffer op.

STVV wist de aanvalsdrang van Westerlo te overleven en wist zelf nog toe te slaan. In de 83e minuut kreeg STVV een strafschop nadat de bal tegen de arm van Vuskovic was gegaan. Bertaccini nam zijn verantwoordelijkheid en faalde niet.

Door zijn doelpunt gaat Bertaccini alleen aan de leiding in het topschuttersklassement. Door de zege heeft STVV uitstekende zakengedaan om qua punten de aansluiting te vinden met het peloton van de Jupiler Pro League.