OH Leuven wint op bezoek bij Sporting Charleroi

OH Leuven weet weer wat winnen is, Ikwuemesi schenkt ploeg zege

Vandaag om 17:57
Laatste update: om 18:04

OH Leuven heeft eindelijk weer eens een match in de Jupiler Pro League gewonnen. Op Mambourg won de ploeg van Oscar Garcia dankzij twee goals van Chukwubuikem Ikwuemesi van Charleroi.

OHL verpestte zo het feestje in Charleroi. De club vierde namelijk het 120-jarig bestaan en de fans pakten voor de match dan ook uit met een fraaie sfeeractie. Een enorm spandoek sierde rond het hele veld op Mambourg.

Geïnspireerd door de supporters begon de thuisploeg sterk aan de match. Net als in de voorgaande partijen eiste Charleroi het balbezit op. Al na vijf minuten moest doelman Tobe Leysen van OHL reddend in actie komen toen Isaac Mbenza een vrije trap binnen het kader schoot.

Na de openingsfase ging de storm van Charleroi liggen en OHL kroop uit de schulp. In minder dan een kwartier leverde dat plots twee doelpunten op voor de bezoekers. Eerst zette William Balikwisha goed door en bediende Ikwuemesi, die niet faalde. Even later snelde de Nigeriaan zelf langs twee Charleroi-verdedigers en werkte netjes af.

In de tweede helft drong Charleroi aan en hield OHL het bij consolideren. Echt doortastend was de thuisploeg echter niet, en behoudens een poging van Adem Zorgane kon de thuisploeg weinig creëren. Alweer stond Leysen op zijn post.

Zo vergalde OHL het feestje in Charleroi en pikte de punten mee door twee flitsen van Ikwuemesi. Het was alweer van 31 augustus (tegen Standard) geleden dat de mannen van Garcia een driepunter konden binnenslepen. De fans op Mambourg waren duidelijk niet blij en floten de eigen spelers in het slot uit.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.