“T1 Muslic gaf toe dat hij de baas niet is bij Cercle Brugge”

Van der Elst: “T1 Muslic gaf toe dat hij de baas niet is bij Cercle Brugge”

Vandaag om 19:02

Franky Van der Elst is het er niet mee eens dat Cercle Brugge niet op volle sterkte de strijd aan ging in de Conference League tegen het IJslandse Vikingur Reykjavik. De B-ploeg van groen-zwart ging in IJsland met 3-1 onderuit.

Hein Vanhaezebrouck gaf eerder aan dat Cercle Brugge het volledige seizoen had geknokt om Europees te voetballen en dat er dan vervolgens een B-ploeg wordt opgesteld. “Hij heeft gelijk, hè. Ze staan voorlaatste, ja. Maar om de competitie zo voorrang te geven, daar is het nog veel te vroeg voor. Een compleet verkeerde inschatting. Het resultaat in IJsland was gewoon een blamage”, citeert Het Nieuwsblad Van der Elst.

Er wordt gemeld dat hoofdtrainer Miron Muslic slechts voor 80% van de opstelling gekozen heeft bij Cercle Brugge. Van der Elst krijgt de vraag of dat niet hetzelfde is als stellen dat Muslic voor twintig procent niet zelf kan kiezen. Van der Elst noemt de communicatie ongelukkig. “Misschien moet Vromant leren de dag voor de match niet te open te zijn met de pers. Voor mij is dat onervarenheid. Hij komt hier heel slecht uit. Maar Cercle ook, en Muslic ook. Hij is de trainer, hè, hij zou de baas moeten zijn”, aldus Van der Elst.

Tot slot krijgt Van der Elst de vraag of Muslic had moeten zeggen dat Vromant de pot op kan. “Zo sterk zou ik het niet verwoorden. Maar in z’n interview na de match was hij niet de Muslic die we kennen, met de borst vooruit. Hij gaf openlijk toe dat hij de baas niet meer is. Hij had ook kunnen zeggen: we hebben dit gezamenlijk beslist. Ik denk niet dat hij volgend seizoen nog trainer van Cercle is”, besluit Van der Elst.