Van der Elst veroordeelt Cercle Brugge in de Conference League

Van der Elst veroordeelt Cercle Brugge: “Niet de beste reclame voor België”

Vandaag om 14:14

Franky Van der Elst heeft zijn mening gegeven over de 3-1 nederlaag van Cercle Brugge in de Conference League tegen het IJslandse Vikingur Reykjavik. Groen-zwart kwam met een B-ploeg, waar hoofdtrainer Miron Muslic het eigenlijk niet mee eens was.

Van der Elst wordt bij Het Nieuwsblad gevraagd of het Belgisch voetbal niet kwaad moet zijn over wat Cercle Brugge gelapt heeft. Aangezien het op deze manier niet de Belgische eer hoog heeft gehouden.

“Veel kan je daar niet tegen doen. Als ik (Pro League-CEO, red.) Lorin Parys was, zou ik wel eens een mailtje sturen, dat dit toch niet de beste reclame voor het Belgische voetbal was. Maar misschien is het beter dat iedereen dit publiekelijk afkeurt dan zo’n opgestoken vinger”, deelt Van der Elst.

Van der Elst geeft aan dat hij de manier waarop Cercle Brugge zich getoond heeft onbegrijpelijk vindt en hij keurt dit dan ook af. Tot slot kreeg Van der Elst de vraag wat de gevolgen moeten zijn voor Cercle als zij dit weer doen. “Dan doen we een protestmars naar het stadion! (lacht, stilte) Kan je er wel bij zetten dat ik dat al lachend zei? (lacht) Anders loopt die protestmars straks door mijn huis.”