Ajax wil langer door met Bounida

'Ajax wil langer door en mikt op contractverlenging, maar stuit op salariseisen'

Vandaag om 18:00

Ajax wil onze landgenoot Rayane Bounida bij de club houden, meldt Voetbal International. Een nieuwe contractaanbieding ligt in het verschiet, al wordt het geen abc'tje om een akkoord met de achttienjarige aanvallende middenvelder te bereiken.

Bounida maakte in 2022 de overstap van de jeugdopleiding van RSC Anderlecht naar die van Ajax. In Amsterdam staat hij te boek als een van de meest veelbelovende talenten en inmiddels is hij uitgegroeid tot een belangrijke waarde in Ajax U19. Medio 2025 loopt Bounida uit zijn contract en Ajax wil hem graag langer binden.

'Maar door de sportieve kentering van de afgelopen jaren heeft de club een flinke pas op de plaats moeten maken', klinkt het. Ajax wil niet voldoen aan de huidige salariseisen van Bounida, die dus water bij de wijn zal moeten doen. Volgens diverse media strijkt Bounida een half miljoen euro per jaar op in Amsterdam. 

De bal ligt bij Bounida. De jeugdinternational van de Rode Duivels speelde dit seizoen vijf competitieduels voor Ajax O19. Daarin maakte hij vier goals.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.