Nico Dijkshoorn over de VAR

Voetbal kijken wordt er niet leuker op: "Allejezus wat is het hemeltergend saai"

Vandaag om 16:19

Nico Dijkshoorn keek deze week naar Europees voetbal en werd overvallen door een gevoel van nostalgie. De VAR maakt voetbal kijken er niet leuker op, zo vindt de Nederlandse voetbalschrijver.

Dijkshoorn keek onder andere naar RSC Anderlecht en ergerde zich aan de lange vertraging die de VAR-onderbrekingen opleveren. “Voetballen met een dreigende VAR-beoordeling is misschien iets eerlijker geworden en misschien iets sportiever, maar allejezus wat is het ook hemeltergend saai, dat domme wachten en de gênante snelle tussentijdse tactische besprekingen terwijl de scheidsrechter met zijn hoofd voor een televisie hangt”, schrijft hij in zijn column in Het Nieuwsblad.

En dus verlangt de Nederlander terug naar het tijdperk voor de VAR. “Ik dacht niet dat ik het ooit zou zeggen, omdat ik eerst enthousiast was, maar na donderdag begrijp ik: onrecht, toeval, gemeenheid en dom geluk maakten voetbal tot iets prachtigs. Nu kijk ik naar stilstaande voetballers, smekend om een VAR-beoordeling.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.