Ruud Vormer over middenveld Club Brugge

Vormer ziet gemis op Brugse middenveld: "Missen jongens die hun bek opendoen"

Vandaag om 15:33

Ruud Vormer was jarenlang aanjager op het middenveld van Club Brugge. De Nederlander laat nu zijn licht schijnen op het huidige middenveld van Blauw-Zwart. Bijvoorbeeld Hugo Vetlesen kan veel beter dan hij dit seizoen al liet zien, vindt Vormer.

Lang hield coach Nicky Hayen vast aan Vetlesen op het Brugse middenveld, maar die verloor recent zijn plek. Volgens Vormer heeft de Noor meer in zijn mars. “Ik denk dat er meer in Vetlesen zit dan dat hij nu laat zien”, vertelt hij aan HLN

Een van de minder sterker punten van Vetlesen is zijn scherpte voor het doel. “Als je er dan komt, dan moet je het hoofd koel houden”, klinkt het van Vormer. “En dat mist hij een beetje. Die statistieken, dat is ook belangrijk. Hij komt er vaak, maar zou iets vaker moeten scoren.” 

Ardon Jashari kreeg de laatste weken steeds de voorkeur boven Vetlesen. Die charmeerde Vormer voorlopig meer. “Ik vind hem wel wat hebben. En je ziet dat hij meer en meer komt. Je kan met twee zessen spelen en met Hans ervoor. De ideale acht hebben ze niet en dat is lastig.”

Toch zijn het niet de voetballende kwaliteiten die uiteindelijk doorslaggevend zijn voor Vormer. “Ze missen vooral jongens die hun bek opendoen”, besluit de ex-speler.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.