Vincent Kompany houdt alle vertrouwen bij Bayern München

Kompany met Bayern op zoek naar eerherstel: "Volledig overtuigd van dit team"

Vandaag om 15:01

Na de pijnlijke 4-1 nederlaag in de Champions League tegen Barcelona mag Vincent Kompany met zijn Bayern München dit weekend op zoek naar eerherstel in de Bundesliga. Onze landgenoot heeft ondanks de harde klap nog altijd alle vertrouwen in zijn ploeg.

Zondag komt trekt Bayern München naar rode lantaarn VfL Bochum en daar Kompany een reactie willen zien van zijn manschappen. Vooral achteraan zag het er tegen Barcelona niet goed uit, maar onze landgenoot wilde tijdens de persbabbel zijn verdediger niet afvallen. “Ik wil niet enkel over de verdediging spreken, dat is te gemakkelijk. De verantwoordelijkheid ligt bij de volledige ploeg.” 

Kompany erkende dat de nederlaag in Barcelona een klap was geweest, maar houdt desondanks alle vertrouwen. “We hebben veel kwaliteit”, stelt hij. “Ik begrijp dat we kritiek krijgen omdat we verloren hebben, maar ik wil niet uit het oog verliezen dat de jongens veel kunnen bereiken als ze stappen blijven zetten. De basis is dat het team hard werkt en leert van bepaalde momenten.”

Een reactie zal zondag nodig zijn om het zelfvertrouwen weer op te vijzelen en Kompany twijfelt er niet aan dat dat zal gebeuren. “Ik ben volledig overtuigd van dit team. We hebben onze vorige wedstrijd in de Bundesliga gewonnen en proberen op deze weg verder te gaan.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.