Na enkele dagen sust Kompany over zware nederlaag Bayern

Na enkele dagen bezinking sust Kompany: "Tegen sterke tegenstander gespeeld"

Vandaag om 10:18

Bayern München en Vincent Kompany in het bijzonder hebben enkele dagen tijd gehad om hun wonden te likken na de oplawaai in Barcelona (4-1). De gewezen Rode Duivel heeft lessen getrokken uit de nederlaag, al wil hij die ook nuanceren.

"We hebben tegen een sterke tegenstander gespeeld", opende Kompany zijn perspraatje in aanloop naar de competitiewedstrijd tegen VFL Bochum met een complimentje voor Barça. Het belangrijkste is nu dat zijn spelers leren uit die partij, vindt de trainer. Zijn geloof in zijn elftal blijft overeind. "Wanneer goede spelers lopen, strijden en samenspelen, maken zij altijd een kans", dringt hij aan op cohesie.

In ieder geval is Kompany niet van plan om alles volledig over een andere boeg te gooien op training. "In de Bundesliga hebben we onze laatste wedstrijd gewonnen", merkt hij op. Dat was overigens een 4-0-zege tegen VFB Stuttgart. Zijn vertrouwen dat Bayern op de goede weg zit, is daarom nog altijd groot. "Het ziet er goed uit."

De selectie van Bayern kreeg de voorbije tijd af te rekenen met enkele afwezigen. "De zwaarste fysieke ronde komt er de volgende weken aan," waarschuwt Kompany echter. Op veertien dagen tijd moet Der Rekordmeister vijf wedstrijden betwisten, waaronder eentje in de DFB Pokal en een Champions-League-duel tegen SL Benfica. "Maar we vatten deze periode aan met een fitte ploeg, op fysiek én mentaal vlak", verzekert de Brusselaar nog.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.