Na de kritiek ook steun voor Kompany na verlies Bayern: "Ook zijn verdienste"

24 oktober om 22:03

Bayern München heeft een pijnlijke Europese week achter de rug en ging met de billen bloot in Spanje. Het werd 4-1 tegen Barcelona, waarop de kritiek op Vincent Kompany stilaan is beginnen groeien. Toch krijgt hij nog steun van onder meer Franky Van der Elst.

In de Duitse pers was men niet mals voor Kompany en werd de coach helemaal onderuit gehaald. In eigen land is de kritiek dan toch milder én is er vooral ook steun voor de voormalige RSC Anderlecht-man. "Met 4-1 verliezen is natuurlijk zwaar, maar als de tegenstander gewoon beter blijkt, dan moet je je daar ook bij kunnen neerleggen", geeft hij aan bij Het Nieuwsblad.

Vooral de naïeve zeer aanvallende tactiek van Kompany krijgt kritiek. Al zag Van der Elst toch ook vooral een heel sterk Barcelona. "Natuurlijk is het risicovol en ongetwijfeld zullen ze op deze manier nog opdoffers te verwerken krijgen, maar je krijgt anderzijds ook heel opwindend voetbal. Dat is evenzeer de verdienste van Kompany", klinkt het.

Nieuwe tactiek?
Van der Elst beseft echter ook dat Kompany misschien toch moet nadenken aan een andere benadering van zijn voetbalvisie. "Daar zal Kompany over moeten nadenken, want ook bij Burnley kreeg hij soms het verwijt dat zijn manier van spelen zelfmoord was", klinkt het.

Maar wat vooral belangrijk is volgens Van der Elst, is de mening van zijn spelers. "Zolang zij achter die manier van spelen blijven staan, is er volgens mij geen probleem", besluit hij.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.