Statistieken Ondrejka ogen prima, zelf zegt het hem weinig

Ondrejka sprak aantal goals en assists af met De Roeck: "Op de goede weg"

Vandaag om 10:50
Laatste update: om 11:06

Jacob Ondrejka is momenteel één van de meest bepalende mannen bij Royal Antwerp FC, dat tweede staat in de rangschikking. De Zweed trof al zes keer raak en deelde ook drie assists uit. Persoonlijk zegt hem dat niet al te veel, beweert Ondrejka zelf. Of is dat een leugentje om bestwil?

In totaal was Ondrejka al negen keer betrokken bij een doelpunt, dat kan niemand anders bij Antwerp zeggen. De flankaanvaller geeft aan dat hij zich uitstekend in zijn vel voelt. Dat is voor hem veel meer waard dan die cijfers. "Weet je: ik ben niet de man die naar de statistieken kijkt. Je kan slecht in de wedstrijd zitten en toch drie keer scoren. Of omgekeerd: de beste man zijn en geen enkele goal maken", haalt Ondrekja een voetbalcliché boven bij Het Laatste Nieuws.

Kortom: "Ik hou er niet zo van", beweert Ondrejka. Opmerkelijk, want aan het begin van het seizoen sprak de Zweed zélf een bepaald aantal doelpunten en assists af met zijn trainer, Jonas De Roeck. Op hoeveel de lat precies ligt, durft Ondrejka niet te delen, maar "ik ben op goede weg om die doelen te bereiken". Zondagnamiddag kan hij een nieuwe stap voorwaarts zetten, wanneer Standard Luik langskomt op de Bosuil.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.