Wedstrijdverslag KV Kortrijk wint met 1-0 van Beerschot

Einde van Beerschot-reeksje, Kortrijk pakt drie belangrijke punten

25 oktober om 22:41

Vrijdagavond stond in de Jupiler Pro League het kelderduel tussen KV Kortrijk en Beerschot op het programma. De thuisploeg had voldoende aan één doelpunt van Abdoulaye Sissako om drie belangrijke punten te pakken.

Op de vorige speeldag won Beerschot van RSC Anderlecht. Voordien speelde het gelijk tegen Westerlo waardoor het aan een reeksje was begonnen. KV Kortrijk verloor op de vorige speeldag nog met 3-0 van KV Mechelen en had voor eigen publiek iets recht te zetten.

In de eerste helft hielden de twee staartploegen elkaar in evenwicht. Kadri kreeg een geweldige kans, maar zag zijn inzet vlak voor de lijn gekeerd worden door Mbe Soh. Ambrose stuitte dan weer op Shinton en krulde het leer ook een keer naast. Beerschot was dan weer dreigend via Al-Sahafi. De man, die vorige week nog twee keer scoorde tegen Anderlecht, kon tegen Kortrijk de weg naar het doel niet vinden.

Onder leiding van Kaneko was Kortrijk in de tweede helft de ploeg met het meeste gevaar. Iets voorbij het uur kwam KVK ook op voorsprong. Na een hoekschop was Sissako met het hoofd trefzeker. Na de 1-0 bleef Kortrijk baas. Beerschot had geen echt antwoord in huis en moest zonder punten terug naar Antwerpen.

In de stand toen Kortrijk een geweldige zaak. Het springt voorlopig naar plaats 12 met 14 punten. De kloof met Beerschot bedraagt nu 9 punten.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.