Vormer wil Club Brugge op CL-niveau zien:

"Als Club Brugge speelt zoals in de Champions League, dan pak je hier iedereen"

Vandaag om 10:34
Laatste update: om 11:06

Ruud Vormer is intussen voetballer af, maar dat betekent niet dat hij het spelletje niet meer volgt. Uiteraard staat vooral Club Brugge nog op de radar. Hoe kijkt de Nederlander naar de huidige ploeg? Af en toe mag er wat meer pit in, zo vindt hij.

In gesprek met Het Laatste Nieuws krijgt Vormer de vergelijking voorgeschoteld van het huidige Club versus het Club uit zijn gouden jaren. Volgens hem was die ploeg van toen misschien nog een tikkeltje sterker. "Toen met Timmy (Simons, nvdr.) en zo", mijmert Vormer. Vooral qua karakter zit er een verschil tussen beide versies. "Er waren er veel meer die hun mond opendeden. Die eerste jaren was Meunier er ook nog - die deed ook zijn bek open", aldus Vormer. Dat kantje mist hij bij de huidige generatie.

Op voetbaltechnisch vlak heeft Club Brugge immers van geen enkele Belgische club iets te vrezen, meent Vormer. Hij verwijst daarvoor naar de "topwedstrijd" tegen Borussia Dortmund. "Als ze zo spelen zoals in de Champions League, dan pak je hier iedereen. Ook Anderlecht", laat Vormer er geen twijfel over bestaan. 

Als Blauw-Zwart die woorden ook wil waarmaken, zal het haar puntengewin wel wat moeten opkrikken. Tot dusver oogt het rapport bleek: 18 op 33. Vorig seizoen kon Club een achterstand van negentien punten uiteindelijk nog ombuigen naar titelwinst, maar dat ziet Vormer geen tweede keer gebeuren. "Toen hebben ze veel geluk gehad, toch? Negentien... Dat zijn veel puntjes", waarschuwt de voormalige Gouden Schoen. Vormers aanbeveling is dan ook duidelijk: ook in de Jupiler Pro League moet Club Brugge wekelijks haar beste niveau halen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.