Lukebakio staat op vijf goals en is meest trefzekere Rode Duivel

Lukebakio staat op vijf rozen en is daarmee best bij schot van alle Rode Duivels

Vandaag om 10:00

Het weekend moet nog goed en wel beginnen, maar voor Dodi Lukebakio is het al meer dan geslaagd. In de 2-0-zege van Sevilla FC tegen Espanyol FC was onze landgenoot de grote man door beide treffers voor zijn rekening te nemen. Daarmee is hij momenteel van alle Rode Duivels ook het best bij schot.

Lukebakio ontpopt zich de laatste weken tot de talisman van Sevilla, dat pas in de grijze middenmoot staat in La Liga. Door zijn twee (fraaie) doelpunten van vrijdagavond staat zijn seizoensteller op vijf. Vier daarvan maakte hij de afgelopen maand. Slechts drie spelers in de Spaanse competitie doen beter. Kylian Mbappé (Real Madrid) en Ayoze Perez (Villarreal FC) tellen er eentje meer, topschutter Robert Lewandowski (FC Barcelona) zit al aan twaalf.

Voor Lukebakio is zijn huidige aantal nu al een evenaring van zijn doelpuntentotaal van de voorbije jaargang. Als hij deze lijn doortrekt, is de linkspoot hard op weg om zijn meest productieve seizoen ooit te verbeteren. In 2018-2019 trof Lukebakio in totaal veertien keer raak voor Fortuna Düsseldorf: tien keer in de Bundesliga en vier keer in de DFB Pokal.

Met zijn vijf doelpunten tot dusver is Lukebakio meteen ook de Rode Duivel die het best bij schot is. Van alle opgeroepenen sinds het EK in Duitsland kan niemand zulke cijfers voorleggen. Zo zit Romelu Lukaku aan drie rozen bij Napoli SSC en Loïs Openda aan vier bij RB Leipzig. In de Jupiler Pro League lopen wel twee Belgen rond die al vaker scoorden: zowel Adriano Bertaccini (STVV) als Daan Heymans (Sporting Charleroi) deed het net al zes keer trillen.