Timmy Simons over verdedigers bij KVC Westerlo voor duel tegen STVV

Simons ziet werkpunt bij KVC Westerlo achterin: "Kunnen allemaal talent hebben, maar connectie onderling is belangrijk"

Vandaag om 15:22

Met Luka Vuskovic (17), Emin Bayram (21), Tuur Rommens (21) en Jordan Bos (21) heeft KVC Westerlo een wel érg jonge verdediging. Coach Timmy Simons ziet een werkpunt voor hen.

Simons kreeg op de persconferentie voor het duel tegen STVV de vraag wat er precies beter kan bij KVC Westerlo. "Onderlinge communicatie kan nog beter", begint de coach. "Het zijn allemaal jonge gasten. Ze kunnen allemaal talent hebben en héle goede kwaliteiten, maar de connectie onderling is ook wel een belangrijk punt."

Volgens de coach moeten ze daar elke dag aan werken, ook op training. "Daar is het ook soms iets te stil. Misschien zijn ze nog iets te timide door hun leeftijd, maar ook daar mogen ze wel het heft in handen pakken. Dat zie ik graag."

Zaterdag krijgen de Kemphanen alvast de kans om de nederlaag tegen Club Brugge door te spoelen. Ze nemen het op tegen STVV, dat onlangs - met een mannetje minder - onderuit ging tegen rivaal KRC Genk. De wedstrijd start zaterdag om 20u45.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.