RSC Anderlecht heeft plan voor RSCA Futures in Challenger Pro League

RSC Anderlecht heeft plan voor Challenger Pro League: 'Apart budget voor RSCA Futures'

Vandaag om 14:37

In tegenstelling tot Club NXT en Jong Genk, die respectievelijk zevende en tiende staan in de Challenger Pro League, komen de RSCA Futures dit seizoen traag op gang. Daar wil RSC Anderlecht uiteraard iets aan doen, vermits het een enorme troef is om de beloften in tweede klasse te houden. 

Enerzijds hoopt RSCA dat de beloften zullen standhouden in de CPL als ze regelmatig de steun krijgen van jongeren uit de A-kern. Denk daarbij gerust aan Nilson Angulo, Marco Kana, Tristan Degreef, enz. Daarnaast wil paars-wit ook concrete stappen zetten. 

Zo wil Anderlecht volgens Het Nieuwsblad in de toekomst dat er een apart budget is voor de RSCA Futures, om zo makkelijker te kunnen investeren in de beloftenkern. Club NXT en KRC Genk konden zich afgelopen zomer zichtbaar versterken, in tegenstelling tot de Futures. Dat moet in de toekomst anders. Nu worden de salarissen namelijk nog in het budget van de A-kern gerekend.

In een ideale wereld worden er zo vaker talenten (nog) vroegtijdiger aangetrokken om hen vervolgens in de CPL te laten rijpen. Bart Verbruggen, die voor een kleine som werd overgenomen, zich kon bewijzen in 1B en ondertussen 20 miljoen opleverde, is het perfecte voorbeeld van wat RSCA maar al te graag vaker zou willen zien gebeuren.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.