Dani Van den Heuvel bij Club NXT

Van den Heuvel in actie voor Club NXT, twee jaar na gebroken nek: "Sterker gemaakt"

Vandaag om 15:07

Zo'n twee jaar geleden brak hij nog zijn kaak én nek in een verkeersongeval. Afgelopen weekend maakte Dani Van den Heuvel z'n debuut voor Club NXT, in onze Belgische tweede klasse. Hij toont alvast ambitie en wil naar eigen zeggen opneiuw een topkeeper worden. 

Hij moest er enkele maanden op wachten, maar in de 3-1 overwinning tegen Lierse SK kreeg Van den Heuvel dan toch z'n kans bij blauw-zwart. "Dat ik mijn eerste wedstrijd meteen kon winnen, voelde goed aan. Het is enkel jammer dat het geen clean sheet opleverde, maar dat is iets voor volgende keer", citeert Het Belang van Limburg de Nederlander. 

Zo wil hij elke keer z'n kans grijpen wanneer hij ze krijgt. "Ik ken mijn plaats, maar ik ga er ten volle voor. Ik probeer zo veel mogelijk iets te laten zien en de anderen en mezelf te pushen. Er is dan wel een rotatiesysteem en je moet blij zijn met de minuten die je krijgt", gaat Van den Heuvel verder. 

Het zware ongeval van twee jaar geleden - waarbij er zelfs even vrees was voor verlamming - heeft uiteraard een grote impact gehad op de jonge doelman. "Ik ben daardoor een andere maar ook een sterkere mens geworden. Het heeft mij mentaal ook sterker gemaakt. Ik wil er volledig voor gaan om weer een topkeeper te worden."

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.