Geen Zanka bij Anderlecht tegen Ludogorets, Hubert verklaart zijn keuze

Hubert houdt Zanka uit de basis: "Het gaat niet om één naam"

Vandaag om 21:10

RSC Anderlecht neemt het donderdag in de Europa League op tegen Ludogorets Razgrad. Mathias Jørgensen start niet in de basis. Voor de aftrap verklaarde David Hubert de afwezigheid van 'Zanka'.

Afgelopen weekend verloor RSC Anderlecht met 2-1 van Beerschot. Zanka kwam toen niet goed voor de dag. Nu moet de Deense verdediger in Europa plaatsnemen op de bank. "Ik heb een keuze gemaakt. Het is de eerste keer dat Zanka onder mij niet speelt. Samen met Coosemans speelde hij tot nu toe alles", stelde Hubert voor de camera van Play Sports.

Hubert gooide zijn ploeg serieus door elkaar. Slechts vier spelers van afgelopen weekend staan ook donderdag in de basis. “Ik heb een keuze gemaakt op basis van frisheid. We hebben een druk programma. Ik heb niet alleen achteraan keuzes gemaakt, maar overal op het veld. Het gaat niet om één naam. Ik bekijk het als geheel. We hebben veel frisse spelers. Daar maak ik gebruik van”, aldus nog de trainer van Anderlecht.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.