Commentator deelt beroerde commentaarpositie bij Vikingur-Cercle

Vikingur-Cercle uitdaging voor commentator: "Kan delen van het veld niet zien"

Vandaag om 16:46

Cercle Brugge is op bezoek in IJsland om in de Conference League tegen Vikingur te spelen. Voor Tim Wielandt, commentator bij Play Sports, is het bezoek aan de kleine club alvast een hele ervaring.

Wielandt kreeg namelijk een zeer klein en oncomfortabel commentaarpositie aangewezen van de IJslanders: een geïmproviseerde cabine langs het vanwaar de commentator een nogal slecht zicht op het veld heeft

“Doe de Conference League, zeiden ze. Ga naar IJsland, zeiden ze. Dat zal tof worden, zeiden ze. Welkom aan iedereen vanuit mijn 'unieke' commentaarcabine”, schreef Wielandt op zijn persoonlijke X-account. En ook nog: “Nu al excuses als ik voetballers aan de overkant niet herken of zie staan.”

“Er is hier wel een goeie commentaarcabine, maar daar zitten de twee IJslandse reporters al. Aan de overkant, op de grote tribune, zit de schrijvende pers”, vertelde Wielandt aan Sporza. 

De match van deugdelijk commentaar voorzien is dus een hele uitdaging voor Wielandt. “Vanuit mijn commentaarplaats kan ik namelijk sommige delen van het veld niet eens zien”, klinkt het beducht.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.