Opvallende spelers in selectie Cercle Brugge

Cercle Brugge laat vaste krachten thuis: "Gebruiken data, wie over zijn limieten zit en rust kan gebruiken"

Vandaag om 15:23

Cercle Brugge heeft voor de wedstrijd tegen Vikingur Reykjavik een opvallende keuze gemaakt. Er wordt namelijk niet met de sterkste selectie afgereisd naar IJsland.

"We hebben deze beslissing weken geleden al genomen", vertelt Rembert Vromant bij Het Nieuwsblad. Spelers als Ibrahim Diakité, Christiaan Ravych, Alan Minda en Hannes Van Der Bruggen en bleven achter in België om zich optimaal te kunnen voorbereiden op de wedstrijd tegen Union Saint Gilloise van zondag.

Wel reisden er een aantal spelers van Jong Cercle Brugge mee naar IJsland. Bas Langenbick, Tiemen De Bel, Dalan Gomis, Jonas Lietaert, Xander Martlé, Soren Coens, Sebbe Gheerardyns en Ono Vanackere zitten bij de selectie voor de Conference League wedstrijd.

"Wij maken gebruik van data en volgen op wie over zijn limieten zit en rust kan gebruiken. Twee keer een reis van bijna 4 uur op een vliegtuig is allesbehalve aangewezen voor voetballers die op donderdag en zondag moeten presteren", vertelt Vromant.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.