Degryse over Kompany en Bayern München tegen Barcelona

Degryse: “Dat zal Kompany toch moeten oplossen, dat moet beter”

Vandaag om 07:31

De Duitse krant Bild heeft het voetbal van Bayern München tegen FC Barcelona omschreven als ‘hoerakiri’. Maarten Breckx, Marc Degryse en Toby Alderweireld blikken terug op de manier van verdedigen van het Bayern van hoofdtrainer Vincent Kompany tegen FC Barcelona. De Spanjaarden wisten in eigen huis met 4-1 te winnen.

Breckx vertelt hoe de Duitse krant het voetbal van Bayern beschrijft. “Leuk en dominant, maar achterin harakiri” (De term Harakiri is een Japans woord voor zelfmoord, meestal gepleegd door samoerai in het verleden), citeert Het Laatste Nieuws Breckx. Degryse gaat hier vervolgens op in.

“Maar dan speelde Barcelona daar net als Bayern ook harakiri. Ook zij verdedigden dikwijls op de middellijn. Kim en Upamecano kan je vergelijken met Cubarsi (17) en de meer ervaren Martínez (33), maar zij deden het wel beter”, geeft Degryse aan.

Alderweireld is het eens met Degryse over Bayern. “Zij stonden vooral meer en beter in positie. Bij Bayern liepen die twee soms nog verder door om in de diepte te verdedigen”, aldus Alderweireld. Degryse sluit af door te delen dat Kompany wat op te lossen heeft bij de Duitse grootmacht.

“Ze hadden ook andere opdrachten meegekregen, ja. Dat zal Kompany toch moeten oplossen. Zorgen voor betere afspraken onder zijn centrale verdedigers en Kimmich daarvoor. Dat moet beter”, besluit Degryse over het Bayern van Kompany.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.