Barcelona deelt Kompany stevige klap uit na spectaculaire pot voetbal

23 oktober om 22:58
Laatste update: 23 oktober om 23:01

Barcelona heeft Bayern München en Vincent Kompany woensdagavond een stevige klap uitgedeeld. De Catalaanse topploeg zorgde samen met Bayern voor een heerlijke pot voetbal, die uiteindelijk door de thuisploeg ook met 4-1 werd gewonnen dankzij een ijzersterke Raphinha.

In de afgelopen jaren is Bayern meerdere keren een plaaggeest gebleken voor Barcelona in de Champions League, met als grootste uitschieter de 2-8 in de kwartfinale van 2020. Woensdag was Barça met voormalig Bayern-trainer Hansi Flick dan ook uit op revanche. Na één minuut konden de thuissupporters al juichen: Raphinha werd gelanceerd door Fermín López en aarzelde niet, oog in oog met Manuel Neuer. Daardoor zat Barcelona al vroeg op rozen.

Het antwoord van Bayern liet echter niet lang op zich wachten. Eerst werd een kopgoal van Harry Kane in de elfde minuut nog afgekeurd wegens buitenspel, maar niet veel later was het alsnog raak voor de Engelse spits: met een knappe volley wist hij de bal achter Iñaki Peña te werken. Vervolgens werd Bayern sterker, maar toch was het Barça dat richting de rust afstand wist te nemen.

Tien minuten voor de pauze deed Robert Lewandowski zijn oude club pijn na geweldig voorbereidend werk van López. Raphinha maakte er in de 45ste minuut zelfs nog 3-1 van door de bal in de verre hoek te werken. Vlak na de rust voltooide diezelfde Raphinha zijn hattrick en gooide hij de wedstrijd in het slot, na een schitterende pass van Lamine Yamal. Zo wint Barça met maar liefst 4-1 van Bayern, waardoor het nu op de negende plek staat op de grote Champions League-ranglijst. Bayern staat nu op de 23ste positie.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.