Kompany na ruime nederlaag Bayern München bij Barcelona

Kompany na ruime nederlaag Bayern bij Barça: “Ik heb genoeg ervaring”

Vandaag om 07:02

Vincent Kompany ging met Bayern München met 4-1 onderuit op bezoek bij FC Barcelona in de Champions League. Kompany geeft aan dat Bayern kalm moet blijven en dat de club meer had verdiend tegen de Spanjaarden.

Kompany zag dat Bayern genoeg kansen had tegen Barcelona. “We moeten kalm blijven. Dat was gewoon een geweldige prestatie van het team. We hadden zoveel kansen vandaag. Vorig seizoen verloren we hier met 1:5. Het was vandaag een heel andere wedstrijd. Uiteindelijk hadden we waarschijnlijk meer verdiend”, deelt Kompany via de officiële kanalen van Bayern.

Barcelona toonde zich wel erg efficiënt tegen Bayern weet ook Kompany. “Zoveel kansen hadden ze niet en ze zaten er bijna allemaal in. Niettemin blijft het onderwerp: hoe slaag je erin de speelstijl die vandaag tot deze dominantie heeft geleid te perfectioneren, zodat er misschien nog minder van deze kansen ontstaan ​​voor de tegenstander”, aldus Kompany.

Kompany sluit af door te benadrukken dat Bayern kalm moet blijven. “In de competitie tegen Werder Bremen lieten we geen schot toe, dat is dichtbij. En toch blijven we proberen het spel te domineren. Maar ik heb genoeg ervaring met dit spel om te weten wanneer het niet goed gaat en wanneer het goed gaat. En als we vandaag zo doorgaan, zullen we het volgende niveau bereiken. En we moeten kalm blijven”, besluit Kompany.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.