'Man doodgeschoten in Lissabon'

'Kaapverdiër doodgeschoten in Lissabon, rellen vlakbij strijdtoneel Feyenoord'

Vandaag om 20:00

Er heerst een gespannen sfeer in Lissabon nadat de politie een Kaapverdische man doodgeschoten heeft. Er vonden al meerdere rellen plaats. Dat meldt de NOS. De wijken waar het vandalisme plaatsvindt, zijn niet ver van Estádio da Luz, waar Feyenoord om 21.00 uur tegen Benfica speelt.

In en rondom Lissabon zijn rellen uitgebroken, nadat de politie een Kaapverdische man doodschoot. De politie en regering probeert met man en macht de rust weder te laten keren. Het is sowieso onrustig in de Portugese hoofdstad. Er zouden maar liefst 60 gevallen van brandstichting of vernieling plaats hebben gevonden in de nacht van dinsdag op woensdag. Ook werden er dinsdagavond tientallen supporters van Feyenoord volgens lokale media in een café bij het stadion aangevallen door Benfica-fans. De politie sprak van een confrontatie 'zonder ernstige gevolgen'.

De onrust vindt zich nu plaats in achterstandswijk Cova da Moura. Daar werd maandagochtend de 43-jarige Odair Moniz doodgeschoten. De man van Kaapverdische afkomst verzette zich bij zijn arrestatie en zou de politie bedreigd hebben met een mes. De man overleed uiteindelijk in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Dat zorgde voor verontwaardiging bij de bewoners van de wijk en uiteindelijk ook voor 'een van de hevigste rellen in de recente geschiedenis van de stad'.

De wijken waar de rellen van dinsdagavond plaatsvonden, zijn niet ver van het stadion van Benfica. Daar speelt Feyenoord woensdagavond om 21.00 uur een Champions League-duel tegen de Portugese grootmacht. Door de politie werd het duel als een 'hoog risico-evenement' beschreven. Rondom het stadion is daarom veel politie aanwezig.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.