Feyenoord-supporters aangevallen in Lissabon:

Fans van Feyenoord aangevallen in Lissabon: "Meubilair vloog door de straat"

Vandaag om 18:48

Een groep met Feyenoord-supporters is dinsdagavond aangevallen in Lissabon, zo meldt RTV Rijnmond. De Rotterdamse fans werden belaagd, terwijl ze op het terras zaten in de stad, waar woensdagavond het Champions League-duel met SL Benfica wordt afgewerkt.

De Feyenoorders werden aangevallen door een groep van ongeveer vijftien Benfica-hooligans. De meeste Rotterdammers gingen er vandoor, maar toch was er sprake van een korte vechtpartij, waarbij er onder meer meubilair van het terras door de lucht vloog. Het is niet bekend of er mensen gewond zijn geraakt.

Mikos Gouka, journalist namens het Algemeen Dagblad, verblijft in hetzelfde hotel als de Feyenoord-fans die werden aangevallen. Gouka zag het incident vanuit zijn kamer. "Ik keek vanuit de vierde verdieping naar beneden en zie het meubilair door de straat vliegen en allemaal Portugezen dat terras aanvallen", vertelt de journalist aan Rijnmond. "Het vloog allemaal door de lucht, met veel glasgerinkel en spullen. Ik zag allemaal Portugezen kapjes over hun hoofd trekken en gaan rennen met spullen in hun hand."

Volgens Gouka werden goedwillende Feyenoord-supporters ineens aangevallen door de Portugese hooligans. "Na al die jaren ken ik natuurlijk veel mensen en ook Feyenoorders die voor de gezelligheid afreizen. Die zie ik dan in vliegtuigen zitten en gaan dan bijvoorbeeld met hun kinderen naar een wedstrijdje toe. Hoe leuk is het nog als je dan op een terras zit en je wordt aangevallen door zo'n bende buffels?"

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.