Ex-speler van Club Brugge verdedigt oudgedienden: "Ik kom daar helemaal gek van"

Vandaag om 09:46

Club Brugge zit in een schitterende periode en pakte de voorbije jaren verschillende titels. Het is uitgegroeid tot dé topclub in België, maar toch krijgen verschillende spelers toch kritiek. Onder meer oudgedienden Brandon Mechele en Hans Vanaken. Daar begrijpt Birger Maertens niets van.

De voormalige speler van Club Brugge is nog steeds een grote fan van Blauw-Zwart en zit bij elke thuismatch steevast in de hoofdtribune. Ook daar komt er serieuze kritiek op Mechele. "Daar hoor je wat over Brandon", zucht Maertens in Het Nieuwsblad.

"Veel fans geven altijd maar commentaar op hem", gaat hij verder. Commentaar die volgens Maertens ook helemaal niet terecht is. "Ik kan dat niet verdragen dus kom ik telkens tussen. Ik verdedig jou áltijd. Over Hans Vanaken hetzelfde. Hij is te traag en te dit, en te dat. Ik kom daar helemaal gek van", klinkt het.

Zelf kreeg Maertens in zijn carrière ook flink wat kritiek. Maar echt deren deed hem dat niet. "Mensen mochten van mij vinden wat ze wilden", aldus de ex-speler. "Ik wist van mezelf wat ik wel of niet kon. Ik denk dat dat bij Brandon hetzelfde is. Zijn wij de beste voetballers? Ik alleszins niet, maar ik stond er wel. En Brandon staat er ook, zelfs als ze elk jaar vervangers halen voor hem", besluit Maertens.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.