Vincent Kompany persconferentie voor FC Barcelona-Bayern München

Spaanse media vond compilatie van Bayern uitdagend, Kompany: "Heb het twitteraccount niet in de hand"

Vandaag om 10:38
Laatste update: om 11:37

Woensdagavond staat de topper tussen FC Barcelona en Bayern München op het programma. Bij zo'n clash in de Champions League wordt uiteraard alles onder de loep gelegd. Dat geldt wat de Spaanse pers betreft ook voor de sociale media van de Duitse club. Coach Vincent Kompany moest verantwoording afleggen op z'n persconferentie vooraf, en deed dat -uiteraard- met de nodige kalmte en goedlachsheid.

De Spaanse pers was niet meteen gelukkig met de compilatie van eerdere zeges van Bayern tegen FC Barcelona. Dat ligt na de befaamde 2-8 nederlaag van Barça in 2020 duidelijk nog gevoelig, waarna de vraag werd gesteld wat de intenties daarvan eigenlijk zijn. Kompany kwam echter uit de lucht gevallen. "Ik heb het niet gezien", lachte onze landgenoot aanvankelijk. "Ik heb de twitteraccounts van Bayern niet in de hand, dus ik weet het niet."

Uiteindelijk verwachtte de journaliste toch een verklaring van Kompany. Hij bleef er echter koel onder. "Je hebt alles rond de wedstrijd en daar mogen jullie alles in doen wat jullie willen. Maar mijn job is (te focussen op, red.) de spelers", aldus de ex-Rode Duivel. "Mijn job is de komende 90 minuten en verder niks. Ik begrijp het en snap dat jullie de wedstrijd naar het publiek willen brengen op deze manier, waarvoor dank, maar ik ben enkel bezig met de spelers."

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.