'United sprak met Xavi over opvolgen Ten Hag'

Ten Hag dan toch in de problemen? 'Manchester United heeft gesproken met Xavi'

Vandaag om 20:03

    Erik ten Hag is nog altijd de manager van Manchester United, maar de clubleiding lijkt de opties te verkennen in het geval hij ontslagen wordt. Een delegatie van The Mancunians sprak de afgelopen maanden twee keer met Xavi, zo onthult The Daily Mail.

    Volgens de Britse boulevardkrant is de ex-coach van FC Barcelona een potentiële kandidaat om Ten Hag op te volgen. Dat een delegatie onder leiding van algemeen directeur Omar Berrada donderdag in Barcelona was, wakkerde de geruchten verder aan. Zij waren daar in eerste instantie voor een vergadering met mede-eigenaar Sir Jim Ratcliffe, die al in de havenstad was om het zeilteam van Ineos Britannia te steunen. Maar ook de link met Xavi wordt gelegd.

    The Daily Mail benadrukt dat Ten Hag niet meteen hoeft te vrezen voor een ontslag. De ex-trainer van Ajax staat echter wel onder druk na de zwakke seizoenstart van Manchester United. Afgelopen zomer sprak United ook al met meerdere kandidaten, voordat besloten werd om vast te houden aan Ten Hag. Het polsen van mogelijke opvolgers lijkt dus niet gestopt. Nu Thomas Tuchel is aangesteld bij Engeland, zijn de opties verder geslonken.

    Xavi besloot een sabbatical te nemen na zijn vertrek bij Barça aan het einde van vorig seizoen. Diario SPORT, dat ingaat op het nieuws uit Engeland, sluit evenwel niet uit dat de voormalig spelmaker daar op terugkomt als Manchester United voor de deur staat. Hij zoekt een volgende uitdaging in ieder geval buiten Spanje.

    Naast Xavi zouden onder meer Sporting Portugal-trainer Ruben Amorim en voormalig Borussia Dortmund-coach Edin Terzic in beeld kunnen komen op Old Trafford.