Verandering voor Lukaku bij Rode Duivels: “Huidige spelers doen dat minder”

Verandering voor Lukaku bij Rode Duivels: “Huidige spelers doen dat minder”

Vandaag om 18:16

In een recent verschenen podcast zette Romelu Lukaku vraagtekens bij zijn toekomst bij de Rode Duivels. De topscorer van de Belgische nationale ploeg vertelde openhartig over de twijfel bij de Rode Duivels. In La Tribune werpen de analisten een blik op het interview.

Voormalig bondscoach Marc Wilmots noemde het een belangrijk kantelpunt in Lukaku’s carrière. “Hij voelt dat dingen veranderen, en dat geldt op elk niveau, zowel in de ploeg als bij de bond. Hij stelt zichzelf vragen.” 

Philippe Albert voegde hieraan toe dat de timing van zijn uitlatingen niet ideaal was. Ondanks zijn kritiek benadrukte Albert ook dat er in de huidige generatie minder naar Lukaku geluisterd wordt dan vroeger het geval was. “Hij heeft altijd geluisterd naar oudere spelers en heeft van hen geleerd. Maar sommige van de huidige spelers doen dat minder.”

Nicolas Frutos en Cécile De Gernier vonden Lukaku’s openheid daarentegen bewonderenswaardig. “Hij toont zijn menselijkheid. Als hij zich zo voelt, moeten we hem steunen”, aldus Frutos.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.