Mignolet over AC Milan-Club Brugge en San Siro: “Reden dat we voetballen”

Mignolet voor AC Milan-Club Brugge: “Geeft me de opwinding van een kind”

Vandaag om 17:58

Om 18u45 neemt Club Brugge het op tegen AC Milan in het mythische San Siro. Niet enkel de fans van Club Brugge verlangen naar de ervaring in het stadion, ook hun doelman. Simon Mignolet beleefde een jongensdroom in aanloop naar de Champions League-wedstrijd tegen AC Milan.

De ervaren doelman, met 74 Europese wedstrijden achter zijn naam, heeft nog nooit in het iconische San Siro gespeeld. "In 20 jaar professioneel voetbal ben ik nog nooit in het San Siro geweest... en het geeft me de opwinding van een kind", zei Mignolet met een grote glimlach, geciteerd door RTBF.

Het stadion, met zijn indrukwekkende spiraaltorens en 75.817 zitplaatsen, heeft een legendarische status. Mignolet voelt dus nog steeds een sterke ‘excitement’ bij de gedachte van San Siro. "De reden dat we voetballen is om op dit soort plekken te komen", legde hij uit. 

Mignolet benadrukte het belang van zulke ervaringen voor het team en hoopt dat zijn teamgenoten zich realiseren hoe speciaal deze gelegenheid is. Mignolet genoot zichtbaar van de voorbereiding, maar benadrukte dat het echte werk op het veld plaatsvindt. "Als de wedstrijd begint, zit ik in mijn eigen bubbel. Ik zie of hoor niets meer", vertelde hij.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.