Pep Guardiola over blessure Rode Duivel Kevin De Bruyne

Guardiola moet KDB nog even missen: "Geen 22 meer en voelt zich niet helemaal fit"

Vandaag om 15:40
Laatste update: om 15:42

Woensdag staat Manchester City voor het duel tegen Sparta Praag in de UEFA Champions League. Wie we daar nog niet in actie hoeven te verwachten is Kevin De Bruyne. Hij blijft sukkelen met z'n blessure en Guardiola weet niet meteen hoe snel hij zal terugkeren. 

Een paar weken geleden gaf Guardiola nog aan dat de blessure van KDB niet al te ernstig leek te zijn. "Het is nog steeds geen groot probleem, maar hij voelt zich niet helemaal in orde", begint de Spaanse coach op z'n persconferentie. "Hij is geen 22 meer en moet hélemaal fit zijn om zijn voetbal te kunnen brengen. Hij voelt zich niet helemaal comfortabel en kan zo zijn beste potentieel niet tonen."

Ondertussen traint hij wel iets beter mee volgens z'n coach. "Maar hij voelt zich nog steeds niet goed, dus moet hij zijn tijd nemen", aldus Guardiola. "Hij moét honderd procent klaar zijn voor hij terug in actie zal komen."

City zal het dus zonder z'n spelmaker moeten doen tegen Sparta Praag. Eerder speelden ze al gelijk tegen Inter, en wonnen comfortabel met 0-4 op Slovan Bratislava.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.