Geen De Bruyne, maar Aké keert terug op trainingsveld Man City

Nog geen De Bruyne bij Man City, andere sterkhouder keert terug op het veld

Vandaag om 21:16

Bij Manchester City was Kevin De Bruyne niet aanwezig op het trainingsveld. Wel zagen The Citizens Nathan Aké terugkeren op de training bij Manchester City. Aké is al even uit de roulatie bij Manchester City, maar lijkt nu binnenkort weer inzetbaar te zijn voor Pep Guardiola. 

Er was geen signaal van De Bruyne op het trainingsveld bij Manchester City. KDB liet ook de afgelopen interlandperiode aan zich voorbijgaan in verband met blessureleed. De Bruyne gaf ook aan er in november niet bij te zullen zijn en de afspraak met bondscoach Domenico Tedesco deed de nodige wenkbrauwen fronsen. Waar De Bruyne nog afwezig was op het trainingsveld, toonde Aké zich wel.

Aké raakte geblesseerd tijdens het eerste Nations League-duel tussen Nederland en Duitsland. Vlak voor rust moest de verdediger naar de kant en uiteindelijk bleek dat hij een spierblessure had aan zijn hamstring. Pep Guardiola gaf aan dat Aké minimaal een maand langs de zijlijn moest staan. Mede daardoor speelde de verdediger slechts drie officiële speelminuten namens City dit seizoen.

Zonder Aké kende Oranje geen ijzersterke interlandperiode. Door een gelijkspel tegen Hongarije en een verlies tegen Duitsland is het Nederlands elftal nog niet zeker van de kwartfinale in de Nations League. Tijdens de laatste twee interlands speelde Micky van de Ven als linksback bij Oranje. Het afgelopen EK kreeg Aké echter de voorkeur aan de linkerkant.