Guardiola geeft duidelijkheid over Aké bij Man City

Guardiola geeft duidelijkheid over Aké: 'Heeft altijd pech bij Oranje'

13 september om 15:44

Manchester City-manager Pep Guardiola heeft meer duidelijkheid gegeven over de blessure van Nathan Aké. De 29-jarige ploegmaat van Kevin De Bruyne en Jeremy Doku viel dinsdag uit in het Nations league-duel van Oranje met Duitsland.

Aké verging kort voor rust van de pijn en moest per brancard van het veld worden gedragen. De 29-jarige verdediger kampt met een spierblessure. "Hij is geblesseerd", bevestigt Guardiola op een persconferentie. "Ik denk dat hij tot de volgende interlandperiode is uitgeschakeld."

Aké is daardoor niet van de partij als Manchester City het zaterdag opneemt tegen Brentford in de Premier League. Hij mist echter ook de Champions League-clash met Internazionale (18 september) én de competitiekrakers tegen Arsenal (22 september) en Newcastle United (28 september). "We hebben altijd pech met Nathan en het nationale team. Elke keer als hij daarheen gaat, komt hij geblesseerd terug", baalt de City-manager.

Naast Aké ontbreekt mogelijk ook Erling Haaland dit weekend bij de Engelse kampioen. Een goede vriend van de familie van Haaland, Ivar Eggja (59), is overleden. De Noorse topschutter, die in bloedvorm verkeerde, is aangeslagen. "Het was zwaar voor hem en zijn familie", vertelt Guardiola. "Onze gedachten zijn bij hen. We zullen morgen bekijken of hij mentaal en fysiek in staat is om te spelen."

Eggja was onder meer de getuige van Alfie Haaland op diens bruiloft en stond ook dicht bij Erling Haaland. 'Woorden kunnen niet beschrijven hoeveel je voor me hebt betekend. Woorden kunnen niet beschrijven hoeveel jij gemist gaat worden', liet de superspits weten via social media.

Haaland werd eerder op de dag nog gekozen tot Speler van de Maand augustus in de Premier League. Hij staat na drie Premier League-duels al op zeven doelpunten, waaronder door twee hattricks tegen West Ham United en Ipswich Town.