Pechduivel blijft Ngoy achtervolgen bij Standard

UPDATE: Ngoy met succes geopereerd, maar vier tot zes maanden buiten strijd

Vandaag om 15:07
Laatste update: om 15:07

Na de zege tegen Sporting Charleroi kan Standard Luik weer opgelucht adem halen, al geldt dat niet voor elke Rouche. Nathan Ngoy heeft immers nog maar eens een opdoffer te verwerken gekregen. De beloftevolle verdediger moest onder het mes en is maandenlang buiten strijd.

Vorige week vond de operatie van Ngoy plaats, meldt Het Belang van Limburg. De Luikenaar was in september nog maar teruggekeerd na enkelproblemen, maar viel tegen KVC Westerlo (1-2) opnieuw uit. Bij de rust bleef hij in de kleedkamer achter met last aan de meniscus van de linkerknie. Dat euvel bleek enkel te verhelpen met een chirurgische ingreep.

De gevolgen zijn stevig: Ngoy staat zeker drie tot vier maanden aan de kant. Hoogstwaarschijnlijk mag hij pas in februari aan zijn wederoptreden denken. Het is een nieuwe streep door de rekening voor de Standard-verdediger, die ook de voorbije jaren al langere periodes geblesseerd moest toekijken. Bovendien zag de 21-jarige Ngoy afgelopen zomermercato in extremis een overstap naar Luton Town afketsen.

Twijfels rond Bates
Op Ngoy hoeft Ivan Leko komend weekend dus zeker niet te rekenen, wanneer Standard op bezoek gaat bij Royal Antwerp FC. Mogelijk moet hij met David Bates nog een tweede mandekker missen. De zomeraanwinst liep tegen Charleroi een knieblessure op. In het ziekenhuis moet duidelijk worden hoe erg het met hem gesteld is.

UPDATE: Standard is dinsdagmiddag zelf met een update gekomen omtrent de blessure van Ngoy. 'Onze jonge Belgische verdediger heeft spijtig genoeg een operatie moeten ondergaan aan de meniscus van zijn linkerknie', klinkt het op de website van de Rouches. 'De operatie is goed verlopen.'

Tot zover het 'goede' nieuws. De club uit Luik zal namelijk maandenlang geen beroep kunnen doen op z'n verdediger. 'Zijn onbeschikbaarheid wordt geschat op vier à zes maanden', klinkt het verder. 'We wensen Nathan een spoedig herstel toe.'

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.