Sels loodst Nottingham naar 8e plaats met 3e clean sheet

Sels loodst Nottingham Forest met derde clean sheet naar achtste plaats

Vandaag om 10:19

Op z'n 32e scheert Matz Sels misschien wel hogere toppen dan ooit tevoren. Bij Nottingham Forest is onze landgenoot de ontegensprekelijke nummer één. Maandagavond was hij opnieuw van goudwaarde voor zijn ploeg bij de 1-0-zege tegen Crystal Palace.

Chris Wood bracht Nottingham na 65 minuten op voorsprong. Daarmee was het moeilijkste karwei gebeurd, want een uitstekende Sels deed de rest. De Rode Duivel kreeg zeven schoten op doel tegen, maar keerde die stuk voor stuk. Zijn mooiste zweefduik haalde hij net voor het enige doelpunt boven. Ook op een bom van Eberechi Eze toonde Sels zich onklopbaar.

Ondanks een xG van 1,08 slaagde Crystal Palace er daardoor niet in om te scoren. Zo hielp Sels Nottingham aan een knappe achtste plaats in de stand. Met nu al dertien punten op de teller loopt het duidelijk beter dan vorig seizoen. Voor Sels is het al zijn derde clean sheet van deze jaargang. In de Premier League doet enkel André Onana (Manchester United) beter. Ter vergelijking: in zijn eerste halve seizoen slaagde Sels er in vijftien PL-duels slechts één keer in om zijn netten schoon te houden.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.