Bayern wervelt: "Beste keuze van Kompany is Kimmich"

Bayern wervelde finaal langs Stuttgart: "Beste keuze van Kompany is Kimmich"

Vandaag om 10:04

FC Bayern München lijkt haar mini-dipje overwonnen te hebben. Afgelopen zaterdag smeerde het VFB Stuttgart een overtuigende 4-0-nederlaag aan. Die opsteker komt net op tijd, want woensdag wacht de kraker in de Champions League tegen FC Barcelona. Wim De Coninck ziet Vincent Kompany stevig in het zadel zitten.

4-0 winnen tegen Stuttgart, het is niet iedereen gegeven. Op de openingsspeeldag van de Champions League hadden Deniz Undav en zijn ploeggenoten het zelfs Real Madrid bijzonder lastig gemaakt. "Daarom was het zo straf hoe Bayern daar afgelopen weekend met 4-0 van won", onderstreept De Coninck bij Het Nieuwsblad. Ook tijdens het seizoensbegin pakte Bayern geregeld uit met een stevige score.

Volgens De Coninck levert Kompany prima werk in Beieren. "Eén van de beste keuzes van Kompany was Kimmich weer op het middenveld zetten", bekijkt de analist het tactische plaatje. Vorig seizoen moest de Duitse international nog op de rechtsachter opdraven, maar dat doet hij eigenlijk niet zo graag. "Kompany kiest er nu zo resoluut voor dat niet meer te doen dat met Guerreiro zelfs een linksvoetige tegen zijn voet rechtsachter moet komen spelen", merkt De Coninck op.

Vooral de "duidelijkheid" die Kompany uitdraagt, pakt goed uit. "In zijn type-elf kiest hij achterin ook uitgesproken voor Upamecano en Kim Min-jae, terwijl er vorig seizoen toch vragen waren bij dat duo." De Coninck kijkt dan ook reikhalzend uit naar de CL-confrontatie van woensdag. Hij waarschuwt Bayern alvast, want ook Barça draait op volle toeren met 27 op 30.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.