Juventus wil Conceição definitief overnemen van Porto

'Juve heeft genoeg gezien en lijft zoon Conceiçao voor 33 miljoen definitief in'

Vandaag om 09:55

Juventus heeft na twee maanden genoeg gezien en wil Francisco Conceição definitief overnemen van FC Porto. De buitenspeler heeft dermate veel indruk gemaakt dat de ploeg uit Turijn snel om tafel wil met de Portugezen.

Volgens de Italiaanse transferjournalist Gianluca Di Marzio is Juventus twee maanden na het huren van Conceição al overtuigd geraakt van de Portugees. De Italianen gaan snel om tafel met de Portugezen. Juventus zou een bedrag van 33 tot 34 miljoen euro moeten betalen voor de definitieve transfer van Conceição, zoon van ex-Standard-speler Sergio. In dat bedrag zit al de zeven miljoen euro die Juve aan Porto betaalde voor het huren van de Portugees.

De 21-jarige Conceição speelde in de jeugd van Sporting CP en FC Porto, voordat hij zijn eerste transfer naar het buitenland maakte. In de zomer van 2022 kocht Ajax de buitenspeler van Porto, maar in Amsterdam kon hij niet echt doorbreken. Na een eerdere huurperiode kocht Porto Conceição afgelopen zomer voor 10,5 miljoen euro terug van Ajax om hem direct aan Juve te verhuren. Daar speelde hij tot nu toe vier officiële duels waarin hij twee keer scoorde en een assist gaf.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.