OFFICIEEL: Union verlengt contract met bankzitter Sykes

OFFICIEEL: Nog geen enkele speelminuut in de JPL en toch mag Sykes verlengen

Vandaag om 09:45

Union Saint-Gilloise heeft haar vertrouwen in Ross Sykes bevestigd. De centrale verdediger heeft zijn handtekening mogen zetten onder een nieuwe verbintenis. De timing van de overeenkomst is enigszins verrassend, aangezien Sykes voorlopig bij Union niet in het stuk voorkomt.

Via haar officiële kanalen deelt Union het heuglijke nieuws. De Brusselaars hebben Sykes een nieuwe deal voorgeschoteld tot en met medio 2027 en daar is de Engelsman graag op ingegaan. In de zomer van 2022 kwam hij over uit de lagere, Engelse reeksen. De afgelopen twee seizoenen was hij meermaals van waarde voor Union, zowel verdedigend als aanvallend. Zo scoorde de boomlange mandekker toch al acht keer.

Dit seizoen was dat ook al het geval, in de Europa-League-partij op het veld van Fenerbahçe (2-1). In die competitie liet Sébastien Pocognoli hem al twee keer opdraven, maar in de eigen competitie is dat nog niet gebeurd. Sykes begon het seizoen met wat kwaaltjes, maar zat de voorbije maand wel telkens in de selectie. Tot vier keer toe bleef hij echter negentig minuten aan de bank gekluisterd. 

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.