Zit Union dit seizoen toch met een probleem? "Niet de fout van Pocognoli"

21 oktober om 23:44

Union kent voorlopig een bijzonder moeilijk seizoen en zit voorlopig in de middenmoot van de JPL. De Brusselaars lijken geen doelpunt meer te kunnen scoren en Hein Vanhaezebrouck denkt te weten waar het probleem ligt.

Union kent een moeilijk seizoen, maar volgens Vanhaezebrouck komt dat niet meteen door slechter voetbal van de Brusselaars. "Het probleem van Union is niet de manier waarop ze voetballen", is hij duidelijk bij Extra Time. "Ze recupereren de bal heel hoog, maar het enige probleem is dat ze de kansen gewoon niet afmaken", geeft hij aan.

Vanhaezebrouck kijkt dan naar de aanvallers, maar ook de middenvelders. "Het grote probleem is de efficiëntie. En als de spitsen het niet doen, kijk je naar de middenvelders. De drie laatste jaren hadden ze scorende middenvelders, nu zitten ze voorlopig aan geen enkel doelpunt", weet de voormalige trainer van KAA Gent.

Dat Sébastien Pocognoli enigszins onder vuur ligt, is dan ook niet correct volgens het panel an Extra Time. "De principes onder Poconogli zijn nog dezelfde als de laatste jaren, maar het is niet zijn fout dat het voorlopig fout gaat", geeft Filips Joos aan. "De coach is dus niet het probleem, maar de individuele kwaliteit is momenteel gewoon minder", besluit hij.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.