Aanvaring Mourinho met Turkse journalisten

Mourinho krijgt het aan de stok met 'huilende' journalisten: "Dat verwachtte ik"

Vandaag om 16:15

José Mourinho heeft zondag een aanvaring gehad met de Turkse journalisten na het puntenverlies van Fenerbahçe op bezoek bij Samsunspor. Na het competitieduel werd de Portugees gevraagd naar zijn tactische beslissingen.

Door het 2-2 gelijkspel is het gat tussen Fenerbahçe en koploper Galatasaray opgelopen naar acht punten, al heeft de ploeg van Mourinho nog wel een wedstrijd tegoed. "Ik wil Samsunspor en mijn collega-trainer feliciteren: ze hebben een heel goed georganiseerd team", aldus Mourinho na afloop. "Ik weet niet hoeveel impact dit puntenverlies zal hebben aan het einde van het seizoen, want ik heb geen glazen bol bij me."

Door een journalist wordt Mourinho gevraagd naar zijn keuze om Irfan Can Kahveci niet te laten starten. De Turks international kwam na een klein uur als invaller binnen de lijnen. "Deze vragen verwachtte ik al, want jullie stellen die inmiddels wekelijks", reageert de Portugees. "Jullie blijven huilen om spelers die niet spelen. Je kunt ook vragen waarom keeper Irfan Egribayat niet speelt of waarom Cenk Tosun niet speelt."

"Ik ga niet voor de camera uitleggen waarom de ene speler wel speelt en de andere niet", vervolgt Mourinho. "Ik sta achter mijn keuzes. Wat ik jullie nog kan zeggen: Tadic was onze beste speler in de afgelopen wedstrijden. Niet alleen vanwege zijn goals, ook vanwege de manier waarop hij de balans bewaakt en ons elftal organiseert."

De volgende wedstrijd voor Fenerbahçe is een ontmoeting met Manchester United. Donderdagavond neemt Mourinho het op tegen zijn voormalig werkgever in het Sükrü Saracoglustadion.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.