Vandenbempt is er nog niet uit met Arokodare

Vandenbempt is er nog niet uit met Arokodare: "Blijft een spits die polariseert"

Vandaag om 11:33

Met KRC Genk - Sint-Truiden en Standard Luik - Sporting Charleroi had de elfde speeldag van de Jupiler Pro League twee keer een strijd tussen rivalen in petto. Beide wedstrijden ontgoochelden niet. In Limburg zag Peter Vandenbempt vooral veerkrachtige Kanaries en een gebrek aan efficiëntie bij de Genkse spits(en).

De Limburgse bracht alles wat je van een burenduel mag verwachten: spanning, inzet, enkele dramatische wendingen en (mooie) doelpunten. "Met dank aan Sint-Truiden, dat ondanks de omstandigheden bleef strijden en bleef voetballen", deelt Vandenbempt bij Sporza een compliment uit aan de bezoekers. De journalist looft Felice Mazzu, die "vasthield aan zijn principes" en niet achteruit kroop om een eventueel afstraffing te vermijden.

De trainer van STVV heeft indruk gemaakt op Vandenbempt. "Mazzu hield met die uitstekende Bertaccini de juiste spits op het veld en kon ook rekenen op een prima doelman", klinkt het. De Truienaren mochten het strijdtoneel dus met opgeheven hoofd verlaten, al leverde dat geen puntenwinst op. In de stand staan ze nog steeds op twee na laatste.

Het positieve onthouden
Over naar Genk dan, de trotse leider in de tussenstand. In de derby heeft de koploper het zich wel niet al te eenvoudig gemaakt. "Dat het spannend bleef, daar had ook Genk zijn "verdienste" aan door te veel gemiste kansen", analyseert Vandenbempt. Als je dan zelf ook te gemakkelijk doelpunten toestaat, kan het nog heet worden, zelfs tegen tien man.

Hoewel topschutter Tolu Arokodare met een doelpunt en een assist zijn stempel drukte, blijft hij een mysterie voor Vandenbempt. "Hij was heel aanwezig, maar tegelijk liet hij ook wat missers zien. Het zal altijd een spits blijven die polariseert", luidt zijn persoonlijke oordeel. Tot slot ziet Vandenbempt het Genkse glas halfvol. Ondanks de "moeizame" tweede helft mag Thorsten Fink tevreden zijn.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.