Kortrijk kopje onder in Mechelen: "Moeilijk om recht te veren"

Kortrijk verliest zesde keer: "Omschakelmomenten deden ons de das om"

20 oktober om 23:07

KV Kortrijk is in Mechelen toch al tegen haar zesde nederlaag van het seizoen aangelopen: 3-0. Vlak voor rust zorgde Lion Lauberbach voor een opdoffer, in de tien minuten na de koffie ging het licht helemaal uit. Freyr Alexandersson weet al welke werkpunten hij wil onthouden.

Helemaal ontevreden was de IJslander niet over de prestatie van zijn manschappen. "In de eerste helft konden we onze voet naast die van hen zetten, maar dan geven we het weg op de counter. De omschakelmomenten hebben ons de das omgedaan", stelt hij bij Sporza. In het vervolg wil Alexandersson dat zijn troepen scherper verdedigen op zulke fases.

Ook psychologisch is er echter werk aan de winkel. Niet voor het eerst slaagden De Kerels er niet in om de rug te rechten na een tegenslag. "Die snelle tegengoal net na rust was een mentale klap voor mijn spelers, dan is het moeilijk om recht te veren. Ik ben wel trots hoe ze altijd zijn blijven strijden, want het is dan makkelijk om de kopjes te laten hangen", valt Alexandersson zijn spelers niet af.

Met elf punten op de teller blijft KVK in de gevarenzone hangen. Volgende week vrijdag staat een erg belangrijk duel op het programma, want dan komt hekkensluiter K. Beerschot V.A. langs in het Guldensporenstadion.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.