Tweede zege op rij voor KV Mechelen: "Thuis 3-0, altijd tevreden"

Tweede zege op rij voor KV Mechelen: "Altijd tevreden zijn als je thuis 3-0 wint"

20 oktober om 22:33

KV Mechelen is de top-zes binnen geslopen. Nadat ze vlak voor de interlandbreak met 5-0 voorbij OH Leuven walsten, hielden de Maneblussers het nu op 3-0 tegen KV Kortrijk. Op die zege viel helemaal niets af te dingen, zag ook Daam Foulon.

De tweede overwinning op rij dus voor KV, dat levert niets dan lachende gezichten op. "Als je thuis 3-0 kan winnen, moet je altijd tevreden zijn", stelt Foulon simpel bij Sporza. Nochtans kon Malinwa de ban pas vlak voor rust breken. "De match kwam traag op gang doordat het spel vaak stil lag, maar het openingsdoelpunt van Lion (Lauberbach, nvdr.) deed de match in ons voordeel kantelen."

Na de pauze maakte de thuisploeg niet de fout om achterover te leunen. Integendeel, het drukte stevig door om de marge geruststellend te maken. "We wisselden in de tweede helft snel van kant, daardoor kon Kortrijk moeilijk volgen", beschrijft Foulon de tactische sleutel tot de overwinning.

De linksachter was zelf ook van grote waarde door de derde en laatste treffer fraai binnen te knallen. "Ik heb er vooral niet te veel over nagedacht. Dat kun je denk ik wel zien in de manier waarop ik vierde", verwijst hij lachend naar zijn salto.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.