Recordaankoop Sonko (Gent) blij met minuten tegen Union SG

Recordaankoop Sonko (Gent) blij met minuten: “Gaat hier sneller dan in Zweden”

20 oktober om 15:05

Momodou Sonko maakte namens KAA Gent minuten in het 0-0 gelijkspel tegen Union SG. De 19-jarige Zweedse aanvaller is blij met de kans en geeft aan dat hij bij de Buffalo’s een moeilijke periode achter de rug heeft.

Sonko vertelt zeer content te zijn dat hij weer op het veld stond namens Gent. “Het voelde geweldig om weer op het veld te staan. Ik heb lastige weken achter de rug”, citeert Het Belang van Limburg de aanvaller van Gent.

Gent nam Sonko in de winterse mercato voor 7,25 miljoen euro over van het Zweedse Hacken. “Dat prijskaartje zit niet in mijn hoofd. Daar denk ik niet echt aan. Het gaat hier sneller dan in Zweden”, legt Sonko uit.

Sonko is blij met de woorden van hoofdtrainer Wouter Vrancken. “En als vleugelspeler moet je veel heen en weer rennen. De coach vroeg vooral dat ik agressiever zou zijn in alle situaties, alert. Het was een goede les”, aldus Sonko.

Tot slot is Sonko positief over zijn toekomst bij Gent. “Ik heb veel geleerd de afgelopen maanden en heb het gevoel dat ik het elke dag meer en meer laat zien. Ik denk niet dat er in mijn carrière nog een situatie als deze zal zijn.”